Ko zadiši po pomladi in nam sončni žarki odstrejo drugačno, bolj milo svetlobo, ko nas zvoki žvrgolenja ptic ter pogledi na vijolična polja razcvetelega žafrana zvabijo na plano, je čas, da svežina preplavi tudi naše domove. Ponavadi prepih začutijo tudi naše omare in predali. Bolj ali manj redoljubno urejena garderoba čaka na prevetritev, tudi predali/obešalniki, kjer naj bi vsak izmed nas premogel vsaj dve ruti ali šala.

Tam nekje okoli svečnice zatli iskra globoko v prsti.  Počasi se vname in naznanja, da se spet pričenja, da se krog večnega vračanja obrača, začenja se novo življenje. Marca imajo rože poseben pomen. Marčevsko podarjene rože nosijo sporočila, spomine in  opomine. Namesto koga cvetijo te rože?

Nekateri modni dodatki pišejo že dolgo zgodovino, denimo preprost kvadraten kos blaga. Ruta, ki si zasluži poklon in veliko začetnico. Ni verjetno, da bi bil figov list, kot nam ga slikajo biblični prizori iz rajskega vrta, v resnici prvi oblačilni predmet naših prednikov.

Ker smo prvo kolekcijo Galleria L’arte di seta predstavili v letu jubileja Kobilarne Lipica, centra vzreje lipicancev, avtohtone slovenske pasme konj, smo se odločili, da prvo vest o Gallerii in kolekciji Whispers of Slovenia ponese v svet lipicanec.

Zahtevne okoliščine so nas še dodatno vzpodbudile ponuditi umetniško oblikovane izdelke na svili, saj smo trdno prepričani, da nam v težkih trenutkih doživetje lepega lahko pomaga k stiku s seboj in z našimi notranjimi viri.

Opazovanje pokrajine je pomemben del mojega vsakdana. Navdihuje me v svoji brezmejnosti; notranja in zunanja pokrajina sta zibel tega trenutka in sta tudi navdih časa, ki prihaja.

Odsev svetlobe na svilenem satenu da tkanini čudovit lesk, ki skupaj s posebno mehkobo in svilnatostjo, ki jo začutimo ob dotiku, vzbudi vznemirljiv občutek razkošne elegance.