Pogovori ob svili: Dr. Anja Strojin Štampar

Gostja prvega Pogovora ob svili je bila dr. Anja Strojin Štampar, pravnica, predavateljica, voditeljica in jezikoslovka.

Študirala je pravo, poslovne vede in jezike, delovala kot menedžerka  v finančni industriji,  danes pa je odvetnica v Ljubljani in visokošolska predavateljica. Zase pravi, da je raziskovalka, ljubiteljica narave in vsega lepega. V poklicnem in zasebnem življenju povezuje pravo, ekonomijo, jezike, umetnost, kreativnost, zdrav način življenja in družbeno odgovorno ravnanje.

Poslanstvo Gallerie je vnesti umetnost v naš vsakdan. Tudi vnašati umetniške motive v modne dodatke, na ruto naprimer. Na kaj vas asocira ta svileni kvadrat?

Uporaba umetniškega dela kot modnega dodatka se mi zdi odlična ideja; je eden od načinov, kako umetnost približati ljudem: preko njih se spoznavamo z avtorji, po drugi strani pa se z umetnostjo lahko srečujemo neposredno, tudi z dotikom, kar je pomemben del izkušnje, še posebej za kinestete.

Umetniški motiv apliciran na ruto je uporaben in je koristen iz več vidikov. To so zelo lepa darila, osebna, pa vendarle chic in kvalitetna, po drugi strani pa gre za modni dodatek, s katerim se lahko sami izražamo, … ali pa nas spominja na kak prijeten dogodek.

Prav ta ruta je pritegnila mojo pozornost z močno energijo tople rumene barve.  Rada imam rumeno, oranžno in rdečo barvo, zdi se mi, da žarijo, da oddajajo energijo. Me pa hkrati tudi asocira na moje študentske dneve v južni Franciji… .

Vabljeni k ogledu pogovora na video posnetku.