Pogoji poslovanja

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Galleria.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in upoštevajo mednarodne kodekse za elektronsko poslovanje (ZVPot-UPB2)..

 

S spletno trgovino Galleria.si upravlja podjetje ELNOVA d.o.o., Metelkova 7A, 1000 Ljubljana. Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja naše spletne trgovine. Z vsako transakcijo, opravljeno preko naše spletne trgovine, potrjujete, da ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in da ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Če se ne strinjate s temi splošnimi pogoji, prosimo, da nemudoma prenehate uporabljati našo spletno stran in naše storitve.

 

V naši spletni trgovini ponujamo svilene rute, šale in robčke. Vsak izdelek je reprodukcija avtorskega dela, katerega reprodukcija in distribucija je omejena z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP), zato kupljene izdelke lahko uporabljate le v skladu s temi splošnimi pogoji.

 

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče. Ob vsakokratnem nakupu boste opozorjeni na te splošne pogoje poslovanja in boste morali potrditi vašo seznanjenost z njimi. S strinjanjem s temi splošnimi pogoji tudi potrjujete, da boste našo storitev in blago, ki jih ponujamo na tej spletni strani, uporabljali izključno za lastno uporabo in za nekomercialne namene. Vsebin naše spletne strani ne smete uporabljati za izobraževalne namene.

 

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Trudimo se, da vam zagotavljamo stalen in nemoten dostop do naše spletne strani, nismo pa odgovorni, v kolikor pride do motenj pri dostopu zaradi sistemskih napak, vzdrževanja ali drugih razlogov, ki niso v naši moči. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si pridržujemo pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine. Ne prevzemamo odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno ali za daljši čas, motile uporabo. Prav tako ne moremo zagotoviti, da bodo naša spletna stran ter vsebine na njej delovale na vaši izbrani napravi. Za ureditev dostopa do interneta in ostale tehnične zahteve na vaši strani, ki vam bodo omogočale dostop do vseh vsebin naše spletne strani in naših storitev, ste odgovorni sami in to ne predstavlja dela naših storitev.

 

Spletno stran in vsebine morate uporabljati na način, ki ne bo poškodoval, onemogočil, oslabil ali preobremenil spletne strani.

2. POSTOPEK NAKUPA – NAVODILA

V primeru, da se odločite za nakup potrebujete veljaven e-mail naslov. Polja označena z zvezdico so obvezna. Registracijo potrdite z klikom na gumb NADALJUJ. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, kjer bo označeno kateri podatek ste pozabili vnesti oz. kje ste se zmotili. Po pravilno vnesenih podatkih, se bo na naslednji strani izpisalo, da vam je na vnešen e- poštni naslov bilo posredovano elektronsko sporočilo s podatki o nakupu.

 

Če aktivacijske e-pošte ne boste prejeli, preverite v mapi »Junk« ali »Vsiljena pošta«. V primeru, da se ne nahaja v navedeni mapi, nas obvestite na e-pošto: info@galleria.si.

 

Za pregled ponudbe izdelkov prebrskajte našo ponudbo, akcije ali preberite opise pri posameznih izdelkih. Na spletni strani imate na voljo različne filtre, ki vam omogočajo, da čim hitreje pridete do želenega izdelka. Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik po ključnih besedah, ki se nahaja desno zgoraj.

 

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite ikono V KOŠARICO. V KOŠARICI lahko spremljate, koliko artiklov imate v njej. Če se z miško ustavite na gumbu KOŠARICA, se vam prikaže seznam artiklov, ki jih imate v košarici, skupni znesek in gumb NA BLAGAJNO.

 

Ko želite zaključiti nakup v KOŠARICI kliknete gumb NA BLAGAJNO ter sledite korakom nakupa.

3. NAČINI PLAČILA V SLOVENIJI IN DRUGIH DRŽAVAH

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča plačevanje preko PayPala.

Prednosti PAYPALa:

Paypal predstavlja enostaven, hiter in predvsem varen način plačevanja naročil prek spleta. Številka vaše kreditne kartice prodajalcu ni razkrita pri plačevanju. S pomočjo PayPal-a lahko uporabljate kartice: Visa, Mastercard, Discover, AmericanExpress in Diners Club. Pri plačilu s pomočjo PayPala imate možnost izbire dveh načinov plačila, in sicer:

  • lahko si ustvarite svoj PayPal račun (izberete opcijo »Have a PayPal account?« In se prijavite s svojim uporabniškim imenom in geslom).
  • če nimate svojega PayPal računa, lahko brez predhodne registracije (kot »gost«) plačate naročeno blago z eno od kreditnih oziroma debetnih kartic: Visa, Mastercard, Discover, AmericanExpress in Diners Club, (izberete opcijo: »Don’t have a PayPal Account?«)

4. PONUDBA IN CENE

Vsakokratna ponudba vsebin je dostopna na spletni strani. Ob vsakem izdelku, ki je na voljo na naši spletni strani, je na voljo [fotografija, opis, relevantni podatki, podatki o kvaliteti in sestavi blaga, v kolikor je potrebno tudi tehnične specifikacije, ter rok dobave].

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost), v kolikor gre za prodajo v okviru EU. V primeru prodaje v druge države, se davek obračuna glede na zakonodajo dotične države.

Za vsak posamezen nakup veljajo cene, ki so objavljene in kot so navedene v trenutku potrditve naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila, ki pa ne veljajo za že izvedeno naročilo.

Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, naštetimi v točki 3 zgoraj.

5. ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam. Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti. Politiko varstva osebnih podatkov si lahko preberete tukaj (povezava na ločen dokument).

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani. Družba ne deli vaših osebnih podatkov s takšnimi spletnimi stranmi, razen v primerih uporabe gumbov ali vtičnikov socialnih omrežij. Če sledite povezavi do katere koli od teh spletnih strani, veljajo za vas prakse glede zasebnosti navedene spletne strani, na katere družba nima nobenega vpliva in za katere družba ne more prevzeti odgovornosti.

6. NAROČANJE

OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

 

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

 

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

 

ODSTOP OD NAROČILA

Kupec lahko v 15 dneh odstopi od naročila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (43. člen). Odstopni rok poteče v 15 dneh od dne, ko kupec prejme blago ali tretja oseba po njegovem pooblastilu. Kupec mora z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje ELNOVA d.o.o., o svoji odločitvi o odstopu od naročila (npr. s pismom, poslanim po elektronski pošti). Kupec tudi lahko elektronsko izpolni in predloži vzorčni odstopni obrazec ali katero koli drugo nedvoumno izjavo na spletni strani prodajalca www.galleria.si. Ko podjetje prejme odstopno izjavo, kupcu nemudoma izda potrdilo o prejemu odstopne izjave. Za upoštevanje roka za odstop od pogodbe zadošča, da je obvestilo o odstopu od naročila poslano pred iztekom odstopnega roka.

Če kupec odstopi od naročila v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, mu bo podjetje najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od naročila povrnilo vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila kupec ne nosi nikakršnih stroškov. Kupec mora blago vrniti na naslov ELNOVA d.o.o., Metelkova 7A, 1000 Lubljana, zapakirano v originalni embalaži. Vrnjeno blago ne sme biti poškodovano ali umazno. V primeru odstopa od naročila, stroške vračila naročenega blaga nosi kupec]

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 15 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Glede na to, da gre za umetniško delo, ki je avtorsko zaščiteno in številčeno, odtisnjeno na delikaten material, izdelka, ki je odprt, in je bil razgrnjen, ne moremo ponuditi v nadaljno prodajo naslednjemu kupcu. Zato vas prosimo, embalažo odprete in  izdelek vzamete iz zaščitnega papirja, le če ga zares želite .

7. DOSTAVA V SLOVENIJI IN DRUGIH DRŽAVAH

DOSTAVA

Naročeni izdelki iz naročil, prejetih na delovni dan do 12. ure, pripravimo in odpremimo naslednji delovni dan- med delavnikom od ponedeljka do petka, tako da blago v okviru EU načeloma prejmete v 48 urah ali podaljšano za čas praznika ali sobote in nedelje. Vsa naročila prejeta po 12. uri se pripravijo in odpremijo z enodnevnim zamikom. V primeru, da izdelka, ki ste ga naročili, ni na zalogi, vas bomo kontaktirali in dogovorili nadaljni potek. Izdelke pošiljamo preko podjetija UPS. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V primeru dostave izven EU, bo izdelek dostavljen v skladu s dostavnimi roku podjetja UPS.

 

STROŠKI DOSTAVE

Kupljene izdelke vam v Sloveniji dostavimo brezplačno na vaš izbrani naslov, v druge države po ceniku podjetja UPS.

8. REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali, da bodo prispeli nepoškodovani in v originalni embalaži. Če ima izdelek napako, ima kupec vse pravice, ki mu jih zagotavlja veljavna zakonodaja s področja varstva potrošnikov.

Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni poškodbi na izdelku, ki je nastala med transportom, izdelek zavrne takoj kurirju, ki je blago dostavil. Torej izdelka ne prevzemite. S kurirjem izpolnita reklamacijski zapisnik, ki je podlaga za reševanje reklamacije. Na podlagi tega vam bomo poškodovani izdelek zamenjali z novim.

O reklamaciji nas lahko obvestite direktno na Elektronski naslov: info@galleria.si in v roku 48 ur bomo zavzeli stališče, ter vas obvestili.

 

NAPAČNI IZDELEK

PrejetI izdelek preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačen izdelek, mora kupec najkasneje v 3 dneh po prevzemu obvestiti spletno trgovino Galleria.si na info@galleria.si. Na podlagi popolnega obvestila bo spletna trgovina Galleria.si kupcu v najkrajšem možnem času izdelek zamenjala. Po prejemu vrnjenega izdelka na sedež podjetja bomo kupcu poslali naročeni- pravi izdelek.

9. VARNOST

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno. Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov. Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (Visa, Mastercard, Discover, AmericanExpress in Diners Club).

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

10. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetke in njihove izpeljanke v spletni trgovini Galleria.si so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani. Vsebin, do katerih dostopate, ne smete na noben način kopirati, shranjevati ali na drug način reproducirati, niti v celoti niti v delu, niti z avtomatskimi napravami niti ročno.

Kupci ali uporabniki spletne strani nimajo pravice na noben način kopirati, razstaviti, poskusiti pridobiti izvorno kodo, spremeniti ali ustvariti izpeljana dela iz vsebin ali spletnega mesta ali katerega koli dela le-teh. Morebitne kršitve teh prepovedi lahko vodijo do sodnega pregona in odškodninske odgovornosti.

Zavezujete se, da ne boste spreminjali ali kako drugače posegali v, dajali, oddajali, prodajali ali kako drugače dajali na voljo tretjim osebam materiala, do katerega dostopate na naši spletni strani. S tem ko uporabljate našo spletno stran ali z nami sklenete pogodbo, ni sklenjena nobena licenčna pogodba ali na kakršen koli drug način prenesena intelektualna lastnina. Kupljen izdelek lahko uporabljate le za lasten, zasebni in nepridobitni namen.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katerakoli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerihkoli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

11. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ugovore, pripombe, zahtevke in izjave lahko uporabniki pošljejo na elektronski naslov: info@galleria.si ali po klasični pošti na naslov: ELNOVA d.o.o., Metelkova 7A, 1000 Ljubljana.

Ponudnik se zavezuje, da bo v 5 delovnih dneh kupcu potrdil, da je pritožbo prejel in mu sporočil, nadaljnji potek reševanja. Ponudnik si bo prizadeval vse spore reševati sporazumno.

Za te splošne pogoje ter vsa razmerja, ki izhajajo iz uporabe naših storitev ali spletne strani, velja pravo Republike Slovenije. Za vse spore, ki izhajajo iz uporabe spletne strani www.galleria.si in iz teh splošnih pogojev poslovanja, ki jih ponudnik in uporabnik ne bi mogla sporazumno rešiti, je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

Če pri uporabi naše spletne strani ali naših storitev potrebujete podporo, nam lahko pišete na elektronski naslov info@galleria.si.

Z oddajo naročila se kupec strinja, da bo povrnili vso škodo (vključno z a ne omejeno na zahtevke, izgube, odgovornost, in stroške), ki bi nastala podjetju ali tretjim osebam z njegovo kršitvijo teh splošnih pogojev poslovanja, ne glede na to komu in kako je ta nastala.

Družba, njeni direktorji, zaposleni, zastopniki, dobavitelji ali partnerji, omenjeni na tej spletni strani, v nobenem primeru ne morejo odgovarjati, na podlagi pogodbenega, odškodninskega ali kakršnega koli drugega zahtevka, za kakršno koli škodo, bodisi posredno ali neposredno, naključno ali posledično, ali kakršne koli narave, ali za kakršno koli izgubo, zlasti finančne ali komercialne narave, ki izhaja iz (ne)dostopa do in/ali (ne)uporabe te spletne strani ali kakršnih koli materialov, naročenih preko spletne strani, razen kolikor je škoda povzročena s strani the oseb namenoma ali iz hude malomarnosti.